Kantautor pop muzike i vokalni solista, profesor solfedja i muzičke kulture. Rođena je 10. septembra 1974. godine u Bogatiću. Majka ćerke Nine.

Po obrazovanju je diplomirani akademik muzičkih umetnosti. Nižu Muzičku školu završava u Šapcu 1989. godine. 1989. godine upisuje Srednju Muzičku školu „Mihajlo Vukdragović“ u Šapcu, gde uporedo završava tri odseka: opštu muzičku pedagogiju, solo pevanje i instrumentalni – harmoniku. Svira klavir, harmoniku i služi se flautom. 1993. godine upisuje Akademiju Umetnosti u Novom Sadu, na kojoj je diplomirala na odseku opšta muzička pedagogija. 1997. godine počinje da radi kao studijski muzičar i u periodu od 1998. do 2002. godine snima reklamne džinglove I uvodne špice za emisije na nacionalnoj televiziji. Početkom karijere je pevala prateće vokale najvećim muzičkim zvezdama Balkana i bila jedan od najpoželjnijih i najtraženijih pratećih vokala u regionu. 2001. godine pojavljuje se javno prvi put na Sunčanim skalama u Herceg Novom gde je nastupila sa pesmom „Bori se“. Dve godine kasnije, jula 2003. godine na istom festivalu nastupila je sa pesmom „Kao so u moru“, gde ostavlja veliki utisak, I sa tom pesmom osvaja 2. mesto. Pesma „Kao so u moru“ postaje ogroman hit i jedna od njenih najpoznatijih i najslušanijih pesama.

Objavila je pet studijskih albuma: „Aleksandra Radović“, „Dommino“, „Žar ptica“, „Carstvo“ i „Predvorje života“. Sa svih albuma su se izdvojili mnogi hitovi i ostvarili su zapažen uspeh u domenu pop muzike. Zbog svog raskošnog vokala, smatra se jednom od najboljih pevačica u zemlji i regionu. Bila je član žirija u muzičkim takmičenjima kao što su „Prvi glas Srbije“ i „Tvoje lice zvuči poznato“.Prva je žena koja uspeva da rasproda dva koncerta u Sava Centru u Beogradu 2009. godine. Takođe, Radovićeva ima i svoju školu pevanja koja je osnovana 2006. godine u Beogradu, a otvorena je i u Novom Sadu 2010. godine.

Poznata je po svom humanitarnom radu. Redovno se odaziva i podržava humanitarne aktivnosti. Aktivno učestvuje u udruženjima koja pomažu deci sa malignim oboljenjima (NURDOR, „Dečje srce“…). Učestvovala je u regionalnoj kampanji borbe protiv raka grlića materice, za koju je sa svojim koleginicama iz regiona snimila pesmu „Moj je život moja pesma“. 2013. godine je održala humanitarni koncert u Sava centru za devojčicu kojoj je bila potrebna hitna transplantacija srca. Dobitnica je internacionalnog priznanja za humanost od Evropske lige humanista.

Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada, kao što su: Debi album godine (Beovizija 2003), Otkriće godine (Oskar popularnosti BIH 2003), Glas godine (Radio Perper 2003). Pop pevačica SCG (Radijski festival 2004), Najbolja ženska interpretacija (Sunčane skale – Prinčeve nagrade 2004), Pevačica godine – po izboru kolega pevača (Frankfurtske vesti 2004 i 2009), Budvanski festival (2005.) – drugo mesto za pesmu „Karta za jug“, 2005. pesma „Karta za jug“ – nagradu za najbolji teskt, Nagrada za jednu od 15 najslušanijih pesama u 2005.godini od Radio Perpera za pesmu „Karta za jug“, Pevačica godine (Radijski festival 2006), Pop album godine (Oskar popularnosti Republike Srpske 2006), Najbolja ženska interpretacija (Sunčane skale – Prinčeve nagrade 2006), Pevačica godine (Beovizija 2007), „Indeksi 2010“ – album „Žar ptica“ proglašen je za najbolji pop album u regionu (području bivše SFRJ), 2010. – album „Žar ptica“ – najprodavaniji album 3 meseca za redom u Srbiji i regionu, pop pevačica godine (Regionalni Oskar popularnosti “Blic” 2010.), 2018. – Naxi Zvezda za pesmu godine – pesma „Ljubavi moja“, 2019. Music Award Ceremony (MAC) – Sky Music – Pop Numera ženski izvođač za pesmu „Ljubavi moja“ od strane radio stanica, 2020. – Naxi Zvezda – Pevačica godine – po izboru slušaoca Naxi radija i mnoge druge.

Član je SOKOJ-a (Organizacija muzičkih autora Srbije), PI-a (Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora), OFPS-a (Organizacija proizvođača fonograma Srbije) i Udruženja muzičara džeza.

Govori engleski jezik. Slobodno vreme voli da provodi u prirodi, da piše, crta i svira. Božja volja, talenat, rad, istrajnost i upornost smatra razlozima svog uspeha.